Pitch.

Spela videoklipp

Avsnitt 25:

Framtidens banskötsel.

Veckans Pitch ger dig som är beslutsfattare på en golfklubb en insikt i framtidens banskötsel. Den spås innehålla många utmaningar, men också många möjligheter. Följ med till International Turfgrass Research Conference i Köpenhamn och hör vad världens främsta forskare och experter tror om utmaningar och lösningar för grönytebranschen. 

I Nederländerna ligger man före sin tid, både vad gäller miljörestriktioner och lösningar på dem. På Kennemer G&CC bytte de grässort och utvecklade ett arbetssätt som inte är baserat på kemikalier utan på växthälsa. I år har de inte använt något bekämpningsmedel alls på sin bana. 

Till sist gör vi ett stopp på Bærheim Golfpark, ytterligare en pionjär. De har gjort en stor investering i robotgräsklippare och inte ångrat det en sekund. Utvecklingen går med en rasande fart, det är bara att hoppa på tåget!

Publicerad:

19 oktober 2022

Producerat av:

Brama på uppdrag av Svenska Golfförbundet.

Tidigare avsnitt.

Se avsnitt om ett specifikt ämne

Alla avsnitt

Utveckla klubben med Pitch.

Välkommen att se Pitch.

Pitch är en webb-TV-serie som fokuserar på klubbutveckling. Här får du massor av inspiration inom golfklubbens olika områden. Använd gärna avsnitten i klubbens styrelse- och utvecklingsarbete.

Dela avsnitten till andra.

En stor fördel med Pitch är att det inte finns någon begränsning i antalet som kan ta del av det, så sprid gärna ordet till de kollegor som kanske inte har nåtts av programmen.

Adress:

Box 11016
Skansbrogatan 7

100 61 Stockholm

Adress:

pitch@golf.se