Roligare golf för fler.

Bättre spelupplevelse.

Välkommen till utvecklingsprogrammet Bättre spelupplevelse som ni på golfklubben går tillsammans, med syfte att göra golfen och golfbanan roligare för fler kategorier golfare. Programmet pågår under en säsong och blandar individuellt digitalt lärande med fysiska workshops och uppgifter på klubben.

Nivå.

Medel.

Typ av utbildning.

Program.

Tid.

1 år.

Så går det till.

Du börjar med att gå igenom fyra teoretiska kapitel individuellt. Här får du lära dig mer om golfspelarens drivkrafter, hur golfbanan ser ut samt hur bandesign, skötsel, banvärdering och uppsättning påverkar spelupplevelsen. Du kan hela tiden se hur långt du har kommit och kan genomföra delarna i din egen takt. 

När du och resten av deltagarna är klara är det dags att diskutera era insikter tillsammans, och flytta fokus till er verksamhet. Ni kommer att få gå en banvandring där ni spanar på er anläggning och sedan genomföra en workshop tillsammans, med bankonsulenten som stöd. Du hittar förberedande material i kapitel fem.

Slutligen kommer ni att skapa en handlingsplan för banan, med hjälp av spaningar och insikter från programmet. Även här sker en workshop tillsammans med er bankonsulent. Du hittar förberedande material i kapitel sex. 

Logga in för att se innehållet

Du loggar in med Golf-ID och lösenord. Samma som du använder till Min Golf. 

Så skapades utbildningen.

Utvecklingsprogrammet är framtaget av Svenska Golfförbundet, PGA of Sweden, Golf Management Sverige, Swedish Greenkeeper Association och Föreningen Skandinaviska Golfbanearkitekter. Innehållet är baserat på forskning, erfarenheter och kunskap från dessa olika branscher. Programmet är inspirerat av förändringsmodellen för Vision 50/50, framtagen av Svenska Golfförbundet och ekonomie doktor Sophie Linghag.

Avgränsning.

Bättre spelupplevelse handlar om att anpassa och utveckla banan, men självklart blir golfen också roligare om golfaren utvecklar sin egen spelfärdighet. Även anpassade och inspirerande träningsområden kan bidra till en bra spelupplevelse. Den här utbildningen är dock avgränsad till det som rör utveckling av själva golfbanan. 

Översikt och navigation.

Välj en del för och gå igenom innehållet från början till slut för att säkerställa en bred kunskap om bättre spelupplevelse. I toppen på sidan hittar du innehållet i delen. Klicka på den för att se en översikt av innehållet. När du har gått igenom allt kan du använda utbildningen som ett uppslagsverk när du undrar över en specifik fråga, eller under klubbens workshops i kapitel 5 och 6. 

När du tagit del av innehållet i ett avsnitt kan du bocka av det på knappen “markera som klar” längst ner. Du kan alltid gå tillbaka och ta del av alla avsnitt igen. 

Utbildningen fungerar på dator, surfplatta och i mobiltelefon. Du behöver vara uppkopplad mot internet för att nå kursen.

Ett utbildningsprogram framtaget av

Logga in

  • Använd samma inloggningsuppgifter som i Min Golf.
  • Skriv med strecket i ditt Golf-ID (ex: 830510-001).

Genom att logga in godkänner du användarvillkoren för utbildningssajten.